Csülkös káposzta Cserépedényben Lillától

Csülkös káposzta Cserépedényben Lillától

Először készítettem el, de nem csalódtam az új Cserépedényemben.

Először is 40 dkg savanyított káposztához kevertem borsot, őrölt köményt, szalonnát csíkozva, illetve 3 fej hagymát csíkokra (nagy szeletek) vágva, majd apróra tört fokhagymát (3 gerezd).

  

Ezt összekevertem és elhelyeztem a Cserépedényem aljára.

Füstölt csülköt vettem (de biztosan jó lett volna nyers csülökkel is), amelyet ketté vágtam.

Ezután a csülköt rátettem a káposztára.

     

Ezután betettem egy rácsraa sütőbe a fazekamat és elindítottam a sütőt légkeverés fokozaton, 50 Celsius fokon.

10 percenként emeltem a hőfokot 50 Celsiusonként, ameddig elértem a 180 fokot.

Majd 180 fokon kb 2,5 órát sütöttem. (közben elmentem vásárolni, nem kellett ránéznem, tette a Cserépedény a dolgát 

Az utolsó fél órára levettem a fedőt, hogy piruljon a csülök.

Ja azt elfelejtettem, hogy közben betettem héjában krumplit a sütőbe, majd az elkészülte után megpucoltam és egy lapos Cserépedényben összetörtem, megvajaztam és visszatettem sülni. Nagyon finom lett.

Arra vigyáztam, hogy amikor elkészült az étel (puha, omlós lett a csülök), akkor egy fa kenyérvágó deszkára helyeztem az edényt. Abban pihentettem a csülköt kb 10 percig.

Nem csalódtam az edényemben és az ételben sem. Finom volt, nagyon ízletes és puha.

Köszönöm notjust4me, hogy megvehettem! Ajánlom mindenkinek! yes  heart  smiley

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek Receptek a vásárlóinktól