Hasznos információk és Receptek a Cserépedényekhez

RECEPTEK, amelyeket el tudtok készíteni a Cserépedényeinkben
A Tökéletes Páros: Borok és Ételek
2024. 04. 11. 15:34:44

A Tökéletes Páros: Borok és Ételek

A Tökéletes Páros: A Borok és az Ételek Harmonikus Párosítása kiegészítik Cserépedényben készült ételek ízeit

Amikor cserépedényekről van szó, gyakran eszünkbe juthatnak az otthonos, hagyományos receptek, amelyek a türelmes, lassú főzési módszerek során nyerik el jellegzetes ízüket. Mint cserépedény forgalmazók és használók, különleges rálátásunk van arra, milyen ételek készíthetők el leginkább ebben a hagyományos eszközben, és ezekhez milyen borokat ajánlanak az Esztergomi Bor és Gasztro Barátok Egyesület tagjai.

Mázas vagy Máz nélküli...
2024. 04. 02. 15:52:30

Mázas vagy Máz nélküli...

Az agyagedények hosszú története során a különböző kultúrák eltérő módszereket fejlesztettek ki az agyag égetésére, formázására és felületkezelésére. Egyik legfontosabb döntés, amelyet az agyagmegmunkálás során meg kell hozni, az a mázas és a natur (máz nélküli) agyagedények közötti választás. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és használati módjai, melyeket ebben a blogbejegyzésben részletezünk.

Római tál vagy Pataki Tál...
2024. 04. 02. 15:05:57

Római tál vagy Pataki Tál...

A Római tál és a Pataki tál két különböző, de egyaránt népszerű konyhai Cserépedény, amelyek a konyhában gyakran előfordulnak. Mindkét tál jellegzetes formával és használattal bír, a különbséget közöttük az, hogy hogyan és milyen ételek elkészítésére használják őket. Az alábbiakban részletezzük a két tál közötti főbb különbségeket.

Az Ízek Mestere: A Cserépedények Titka
notjust4me 2024. 04. 02. 12:53:43

Az Ízek Mestere: A Cserépedények Titka

A cserépedények a hagyományos konyhák elengedhetetlen kellékei, melyek nem csupán az ételkészítés módját, hanem annak ízvilágát is forradalmasítják. Ezek az edények különleges tulajdonságaiknak köszönhetően képesek megőrizni az alapanyagok eredeti ízét, miközben harmonikusan összekovácsolják az egyes ízeket, így teremtve meg az étel egyedi karakterét.

Hogyan készítsünk finom ételeket CSERÉPEDÉNYBEN
notjust4me 2024. 02. 19. 00:00:00

Hogyan készítsünk finom ételeket CSERÉPEDÉNYBEN

A Cserépedények egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy megőrzi az összetevők eredeti ízét, de mindezek mellett összes is hozza az ízeket.

A cserépedények kiválasztása, méretük megválasztása és használatuk több szempontot is érint. Itt van néhány tipp és iránymutatás, hogy segítsünk ebben a folyamatban

Sarmale, Erdélyi töltött káposzta kerámia edényben
2024. 02. 19. 00:00:00

Sarmale, Erdélyi töltött káposzta kerámia edényben

Erdélyban a Töltött káposztát Sarmale-nek hívják. Az elkészítése hasonló a hagyomámnyos magyaros töltött káposztához, azonban a mérete kisebb.
CSERÉPEDÉNYEK a múltból, a jelenbe
notjust4me 2024. 02. 16. 15:08:26

CSERÉPEDÉNYEK a múltból, a jelenbe

Első hallásra azonnal elvetjük a főzés ötletét a CSERÉPEDÉNYBEN.

Azonban gondoljuk csak át azt, hogy miért is használták ezeket az edényeket főzésre a nagymamáink vagy a dédnagymamáink? A válasz nagyon egyszerű. Sokkal Ízletesebb a Cserépedényekben készült étel. Sokkal egészségesebb. Széleskörű használhatóság, hiszen főzhetünk benne hagyományos pörköltet, levest vagy akár sülteket is a körettel együtt. Visszakaphatjuk a hagyományos ízeket és mindezt egyszerű és gyors előkészítéssel. A receptjeinket itt megtalálod.